Wat doet Barrel?

Barrel Wijn levert ook wijnen aan de horeca. We beschikken over een zeer uitgebreid assortiment, van huiswijn tot topwijn, en werken samen met toonaangevende wijnimporteurs. Daarnaast importeren we op bescheiden schaal zelf. Daardoor kunnen we exclusiviteit bieden tegen aantrekkelijke (groothandels-)prijzen.

Maar we doen meer: Barrel kan voor horecapersoneel wijntrainingen en verkooptrainingen verzorgen en meedenken over de wijncollectie. We verzorgen eventueel zelfs de vormgeving en druk van je wijnkaart! Voor onze groothandelsklanten en hun personeel gelden bovendien speciale tarieven voor SDEN- en WSET-wijncursussen.

Geïnteresseerd? Neem voor meer informatie of een afspraak contact op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Als je bij Barrel Wijnlokaal een wijn hebt gedronken die je zó lekker vindt dat je 'm iedere dag wel voor het grijpen wilt hebben dan kan dat!

Een groot deel van ons vaste assortiment is verkrijgbaar bij Barrel Wijnwinkel, sinds december 2018 gevestigd aan de Nieuwe Ebbingestraat 23 te Groningen. De "open wijnen" op ons krijtbord staan hier voor je klaar, en regelmatig hebben we ook op deze locatie bijzondere proeverijen. Als je op de hoogte wilt blijven van wat we doen kun je onze Wijnwinkel volgen via bijvoorbeeld instagram of je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Kleine Proeverij

Tijdens de openingstijden van Barrel Wijnlokaal kun je een "kleine proeverij" bestellen. Je krijgt dan 4, 6 of 8 halve glazen geserveerd (respectievelijk 17,50, 26,50 en 35,00 p.p.), natuurlijk met een korte toelichting per wijn. Je mag globaal je voorkeuren aangeven (per tafel) en wij kiezen een aantal mooie wijnen voor je uit. We serveren de kleine proeverij uitsluitend per tafel. Het is niet mogelijk deze proeverij vooraf te reserveren. Wanneer je met een groter gezelschap (vanaf 8 personen) een kleine proeverij zou willen doen weten we dat echter weer wél graag vooraf.

Besloten Proeverij

Wil je liever een uitgebreide proeverij? Dat kan uiteraard ook:  

Voor een feest, voor je jaarclub, voor een verjaardag of gezellig met een groepje wijn-enthousiastelingen: we staan graag voor je klaar!

We kunnen proeverijen verzorgen in Barrel Wijnlokaal of Barrel Wijnwinkel (voor maximaal 25 deelnemers), of op locatie (voor maximaal... eh... heel veel deelnemers!). Een proeverij kan een "algemene introductie tot de wereld van wijn" zijn, maar het is ook mogelijk een meer specifieke benadering te kiezen, zoals een proeverij met uitsluitend mousserende wijnen, dessertwijnen of ports, of met een bepaald wijnland of -gebied als thema. Voor een proeverij toegespitst op één type wijn of wijngebied gelden aangepaste tarieven. We maken desgewenst graag een offerte op maat voor je.

Voor een proeverij bij Barrel, met uitleg over wijnmaken, verschillende wijnstijlen en herkomst van wijn, het proeven van 8 wijnen, inclusief een passend plateau met kazen en charcuterie kun je uitgaan van de volgende staffelprijzen, afhankelijk van het aantal deelnemers. 

Bij 6 deelnemers 45 euro per persoon,

bij 7 deelnemers 39,50 euro per persoon,

bij 8-10 deelnemers 35 euro per persoon,

bij 11-12 deelnemers 30 euro per persoon,

bij 13-15 deelnemers 27,50 euro per persoon,

bij 16-20 deelnemers 25 euro per persoon,

bij 21-25 deelnemers 22,50 euro per persoon en

vanaf 26 personen 20 euro per persoon.

Het minimum aantal deelnemers aan een besloten wijnproeverij is op maandag t/m donderdag acht. Op vrijdag, zaterdag en zondag ligt dit aantal op tenminste tien. Natuurlijk mag je ook met minder proevers komen, maar we houden minimaal deze aantallen met bijbehorende tarieven aan. Wanneer de proeverij plaatsvindt op vrijdag,- zaterdag- of zondagmiddag/avond geldt bovendien ons "weekendtarief". Op bovenstaande staffelprijzen rekenen we dan onderstaande toeslagen:

Tot en met 9 deelnemers + 5 euro per persoon,

daarboven + 2,50 per persoon.

Als je een dieet volgt of een voedselallergie hebt horen we dat graag bij je reservering. We behouden ons het recht voor bij "maatwerk" een meerprijs te rekenen (voor bijvoorbeeld glutenvrij brood). Voor een proeverij op locatie gelden, afhankelijk van de wensen, aangepaste tarieven (logistiek, eventuele kilometers, extra tijdsinvestering et cetera). We maken graag een offerte op maat voor je.

Naast kazen en charcuterie kunnen we in overleg zorgen voor heerlijke vegetarische happen van Cook-Ing (tegen meerprijs). 

Kortom: bijna alles is mogelijk! Neem voor meer informatie, reserveren of een offerte op maat contact op via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Barrel's wijnproeverijen worden verzorgd door eigenaar Martijn Fernhout (vinoloog en WSET level 3 gediplomeerd).

 

WIJNCURSUS

Ook in het voorjaar van 2020 verzorgen wij weer meerdere wijncursussen!

BEGINNERS WIJNCURSUS (SDEN2 - Wijnoorkonde) 

12, 26 februari, 4, 11 maart 2020 (Woensdagen) | 19.30 - 22.30

Bij onze Beginners Wijncursus leer je de ‘beginselen van wijn’. In vier lessen vertellen we je hoe wijn gemaakt wordt, hoe je wijn proeft en daarvan een beknopte proefnotitie schrijft. We nemen je mee langs de belangrijkste wijngebieden en laten je per les zes tot acht wijnen proeven. Volgend op deze cursus kun je het landelijk examen SDEN2 doen (dit is niet inbegrepen bij de cursus en natuurlijk niet verplicht). Het examen SDEN-niveau 2, ook wel de Wijnoorkonde genoemd, is bedoeld voor particuliere wijnliefhebbers en horecamedewerkers.

De kosten voor deze cursus bedragen 299 euro incl. BTW, exclusief het (verplichte) lesboek ‘Ik weet meer van wijn’ (34,50), dat bij de eerste les verstrekt wordt.

GEVORDERDEN WIJNCURSUS (SDEN3 - Wijnbrevet) 

24 februari, 2, 9, 16, 23, 30 maart, 6, 14 april (Maandagen, alleen laatste les op dinsdag i.v.m. Pasen) | 19.30 - 22.30

In acht weken tijd bouw je een uitgebreide basiskennis van wijn op. Je leert analytisch proeven en schrijft uitgebreide proefnotities. Per les proeven we acht tot tien wijnen. Bij Barrel vinden we het erg belangrijk dat je, wanneer we bijvoorbeeld over de Bourgogne vertellen, ook enkele écht goede Bourgognes proeft. Dat houdt in dat onze cursusprijs misschien een tikje hoger ligt dan die van sommige van onze collega’s, maar dat zul je absoluut terugproeven in het hoge niveau van onze wijnselectie!

Volgend op deze cursus kun je het landelijk examen SDEN3 doen (dit is niet inbegrepen bij de cursus en natuurlijk niet verplicht, maar we raden het je wel aan). Het examen SDEN-niveau 3, ook wel het Wijnbrevet genoemd, is bedoeld voor medewerkers in de detail- of groothandel en horeca waarvoor uitgebreide kennis van wijn voor hun werk noodzakelijk is. De particuliere wijnliefhebber vult met dit examen zijn of haar kennis aan. Het diploma Wijnbrevet SDEN 3 geeft toegang tot de opleiding Vinoloog van de Wijnacademie.

De kosten voor deze cursus bedragen 535 euro incl. BTW, exclusief het (verplichte) lesboek ‘Ik weet veel van wijn’ (38,50), dat bij de eerste les verstrekt wordt. Onze cursussen worden verzorgd door een gediplomeerde, ervaren docent. De groepsgrootte is beperkt, zodat er altijd genoeg persoonlijke aandacht voor je is. Onze professionele cursusruimten beschikken over goede stoelen en moderne audiovisuele apparatuur. Dankzij onze zeer uitgebreide wijncollectie kunnen we je bovendien altijd een passende, kwalitatief uitmuntende selectie serveren!

Het is NIET noodzakelijk om SDEN2 gevolgd te hebben om deel te nemen aan de cursus SDEN3; bij beide cursussen "beginnen we bij het begin"!

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor onze wijncursussen kan via onze website (binnenkort) of door een e-mail te sturen (nu) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van de gewenste cursus, je volledige naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer. Na je inschrijving ontvang je van ons een bevestigingsmail en een factuur, die voor de eerste les voldaan moet zijn. Na onze bevestiging is je inschrijving bindend; restitutie wordt niet verstrekt.

Voor professionals met een horecabedrijf die klant zijn (of worden) bij Barrel’s wijngroothandel, en hun personeel, gelden aangepaste tarieven. Per cursus kunnen maximaal 4 deelnemers tegen dit aangepast tarief meedoen!

EXAMENS EN VERVOLGOPLEIDINGEN (SDEN4 en 5)

De landelijke examens SDEN2 en SDEN3 staan los van onze cursussen; de prijs van het examen is dus niet inbegrepen in het cursusgeld. Voor (prijs-)informatie en inschrijven voor de examens SDEN2 en SDEN3, die worden afgenomen in Maarn (U.), Amsterdam en Rotterdam, kun je kijken op de website van de Wijnacademie: www.wijnacademie.nl. Na het behalen van het diploma SDEN3 - Wijnbrevet kun je desgewenst starten met de Vinologenopleiding in Maarn (U.). Inschrijven hiervoor kan via de website van de Wijnacademie.

Voorjaar 2020…

WINES & SPIRITS EDUCATION TRUST - WSET

Level 2 & 3Award in Wines

Tot en met het voorjaar van 2019 hebben wij WSET-cursussen verzorgd. In het najaar zullen we géén WSET cursussen geven, maar we streven ernaar vanaf voorjaar 2020 zowel WSET Level 2 & 3 als SDEN-cursussen aan te gaan bieden. Houd voor meer informatie en updates hierover onze sociale media & website in de gaten!

Barrel houdt van hapjes! Van bijzondere kazen en mooie charcuterie, van pâté's en rillettes, van vegetarisch, van zoetigheid, chocolade en dadels, van fruit en al het heerlijke eetbare wat verder op ons pad komt.

Iedere week serveren we in het wijnlokaal happen "naar marktaanbod". Daardoor is dat aanbod iedere week anders en kunnen we variëren naar seizoen en verkrijgbaarheid.

Het aanbod op ons krijtbord komt soms van ver (zoals de heerlijke pata negra of cabrales) en soms van dicht(er)bij (zoals scharrelvlees uit de Onlanden, geitenkaas uit Zevenhuizen en 'hunebedjes' uit Nieuw-Weerdinge). We breiden onze inmiddels uitgebreide happenkaart steeds verder uit met vegetarisch lekkers van Cook-Ing, die vanaf mei 2019 in onze Wijnwinkel (Nieuwe Ebbingestraat 23) kookt!

We werken zoveel mogelijk met vaste leveranciers om een hoge kwaliteit te kunnen garanderen:

Kazen: Affineurs Van Tricht, Van der Veen Kaas (Kollum), Kaasboerderij De Gelder (Tijnje).

Charcuterie: Familie Wilner (Roden), De Marktslager (Groningen), Basarz (Groningen).

Vegetarisch: Cook-Ing (Groningen).

Frituur (Airfryer): Krokettenkunst (Nieuw-Weerdinge)

Een leuke manier om vrienden kennis te laten maken met Barrel: de BarrelBon!

Verkrijgbaar in ieder bedrag (vanaf € 10,-) en besteedbaar bij Barrel Wijnlokaal (Haddingestraat 27) of Barrel Wijnwinkel (Nieuwe Ebbingestraat 23) (dat laatste voor bonnen uitgeschreven vanaf 1 mei 2019).