Proeverij & Cursus

Kleine Proeverij

Tijdens de openingstijden van Barrel Wijnlokaal kun je altijd een "kleine proeverij" bestellen. Je krijgt dan 4, 6 of 8 halve glazen geserveerd (vanaf 17,50 p.p.), natuurlijk met een korte toelichting per wijn. Je mag natuurlijk je voorkeuren aangeven (per tafel); wij kiezen dan een aantal mooie wijnen voor je uit! Prijzen vind je op ons krijtbord in de zaak. Voor de "kleine proeverij" kun je niet reserveren!

Besloten Proeverij

Wil je liever een uitgebreide proeverij? Dat kan uiteraard ook:  

Voor een feest, voor je jaarclub, voor een verjaardag of gezellig met een groepje wijn-enthousiastelingen: we staan graag voor je klaar!

We kunnen proeverijen verzorgen in Barrel Wijnlokaal (voor maximaal 25 deelnemers), of op locatie (voor maximaal... eh... heel veel deelnemers!). Een proeverij kan een "algemene introductie tot de wereld van wijn" zijn, maar het is ook mogelijk een meer specifieke benadering te kiezen, zoals een proeverij met uitsluitend mousserende wijnen of ports. Voor een proeverij toegespitst op één type wijn of wijngebied gelden aangepaste tarieven.

Bijvoorbeeld: voor een proeverij bij Barrel, met uitleg over wijnmaken, verschillende wijnstijlen en herkomst van wijn, het proeven van 8 wijnen, inclusief een passend plateau met kazen en charcuterie kun je uitgaan van de volgende staffelprijzen, afhankelijk van het aantal deelnemers. 

Bij 6 deelnemers 45 euro per persoon,

bij 7 deelnemers 39,50 euro per persoon,

bij 8-10 deelnemers 35 euro per persoon,

bij 11-12 deelnemers 30 euro per persoon,

bij 13-15 deelnemers 27,50 euro per persoon,

bij 16-20 deelnemers 25 euro per persoon,

bij 21-25 deelnemers 22,50 euro per persoon en

vanaf 26 personen 20 euro per persoon.

Het minimum aantal deelnemers aan een besloten wijnproeverij is op maandag t/m donderdag zes. Op vrijdag, zaterdag en zondag ligt dit aantal op tenminste tien. Wanneer de proeverij bovendien plaatsvindt op donderdag-, vrijdag,- zaterdag- of zondagmiddag/avond en start om 16.00 of later uur moeten wij extra personeel inzetten. Bovenstaande tarieven zijn op die dagen daardoor ook wat hoger:

Tot en met 9 deelnemers + 5 euro per persoon,

daarboven + 2,50 per persoon.

Voor een proeverij op locatie gelden, afhankelijk van de wensen, aangepaste tarieven. We maken graag een offerte op maat voor je.

Naast kazen en charcuterie kunnen we in overleg zorgen voor heerlijke vegetarische happen van Cook-Ing (tegen meerprijs). Als je voor of na een wijnproeverij met je gezelschap wilt dineren kunnen we een arrangement voor je bespreken met één van onze horeca-partners.

Barrel's wijnproeverijen worden verzorgd door eigenaar Martijn Fernhout (vinoloog en WSET level 3 gediplomeerd).

Kortom: bijna alles is mogelijk! Neem voor meer informatie of een offerte op maat contact op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vanaf februari 2019 verzorgen wij ook proeverijen in onze Wijnwinkel aan de Nieuwe Ebbingestraat 23; voor meer informatie neem contact op.

 

WIJNCURSUS

Ook in najaar 2019 en voorjaar 2020 verzorgen wij weer meerdere wijncursussen!

BEGINNERS WIJNCURSUS (SDEN2 - Wijnoorkonde) 

22, 29 januari, 5, 12 februari 2020 | 19.30 - 22.30

Bij onze Beginners Wijncursus leer je de ‘beginselen van wijn’. In vier lessen vertellen we je hoe wijn gemaakt wordt, hoe je wijn proeft en daarvan een beknopte proefnotitie schrijft. We nemen je mee langs de belangrijkste wijngebieden en laten je per les zes tot acht wijnen proeven. Volgend op deze cursus kun je het landelijk examen SDEN2 doen (dit is niet inbegrepen bij de cursus en natuurlijk niet verplicht). Het examen SDEN-niveau 2, ook wel de Wijnoorkonde genoemd, is bedoeld voor particuliere wijnliefhebbers en horecamedewerkers.

De kosten voor deze cursus bedragen 299 euro incl. BTW, exclusief het (verplichte) lesboek ‘Ik weet meer van wijn’ (34,50), dat bij de eerste les verstrekt wordt.

GEVORDERDEN WIJNCURSUS (SDEN3 - Wijnbrevet) (=VOL)

16, 23, 30 september, 7, 28 oktober, 4, 11, 18 november 2019 | 19.30 - 22.30

In acht weken tijd bouw je een uitgebreide basiskennis van wijn op. Je leert analytisch proeven en schrijft uitgebreide proefnotities. Per les proeven we acht tot tien wijnen. Bij Barrel vinden we het erg belangrijk dat je, wanneer we bijvoorbeeld over de Bourgogne vertellen, ook enkele écht goede Bourgognes proeft. Dat houdt in dat onze cursusprijs misschien een tikje hoger ligt dan die van sommige van onze collega’s, maar dat zul je absoluut terugproeven in het hoge niveau van onze wijnselectie!

Volgend op deze cursus kun je het landelijk examen SDEN3 doen (dit is niet inbegrepen bij de cursus en natuurlijk niet verplicht, maar we raden het je wel aan). Het examen SDEN-niveau 3, ook wel het Wijnbrevet genoemd, is bedoeld voor medewerkers in de detail- of groothandel en horeca waarvoor uitgebreide kennis van wijn voor hun werk noodzakelijk is. De particuliere wijnliefhebber vult met dit

examen zijn of haar kennis aan. Het diploma Wijnbrevet SDEN 3 geeft toegang tot de opleiding Vinoloog van de Wijnacademie.

De kosten voor deze cursus bedragen 535 euro incl. BTW, exclusief het (verplichte) lesboek ‘Ik weet veel van wijn’ (38,50), dat bij de eerste les verstrekt wordt. Onze cursussen worden verzorgd door een gediplomeerde, ervaren docent. De groepsgrootte is beperkt, zodat er altijd genoeg persoonlijke aandacht voor je is. Onze professionele cursusruimten beschikken over goede stoelen en moderne audiovisuele apparatuur. Dankzij onze zeer uitgebreide wijncollectie kunnen we je bovendien altijd een passende, kwalitatief uitmuntende selectie serveren!

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor onze wijncursussen kan via onze website (binnenkort) of door een e-mail te sturen (nu) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van de gewenste cursus, je volledige naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer. Na je inschrijving ontvang je van ons een bevestigingsmail en een factuur, die voor de eerste les voldaan moet zijn. Na onze bevestiging is je inschrijving bindend; restitutie wordt niet verstrekt.

Voor professionals met een horecabedrijf die klant zijn (of worden) bij Barrel’s wijngroothandel, en hun personeel, gelden aangepaste tarieven. Per cursus kunnen maximaal 4 deelnemers tegen dit aangepast tarief meedoen!

EXAMENS EN VERVOLGOPLEIDINGEN (SDEN4 en 5)

De landelijke examens SDEN2 en SDEN3 staan los van onze cursussen; de prijs van het examen is dus niet inbegrepen in het cursusgeld. Voor (prijs-)informatie en inschrijven voor de examens SDEN2 en SDEN3, die worden afgenomen in Maarn (U.), Amsterdam en Rotterdam, kun je kijken op de website van de Wijnacademie: www.wijnacademie.nl. Na het behalen van het diploma SDEN3 - Wijnbrevet kun je desgewenst starten met de Vinologenopleiding in Maarn (U.). Inschrijven hiervoor kan via de website van de Wijnacademie.

Voorjaar 2020…

WINES & SPIRITS EDUCATION TRUST - WSET

Level 2 & 3Award in Wines

Tot en met het voorjaar van 2019 hebben wij WSET-cursussen verzorgd. In het najaar zullen we géén WSET cursussen geven, maar we streven ernaar vanaf voorjaar 2020 zowel WSET Level 2 & 3 als SDEN-cursussen aan te gaan bieden. Houd voor meer informatie en updates hierover onze sociale media & website in de gaten!