My Cart

 x 

Winkelwagen is leeg

Barrel Wijn Webwinkel

De webwinkel van Barrel Wijn
No image set

Grand Premier Cru Bech-Macher Retschelt

PDFPrintenE-mailadres

15,90 €
Land
Luxemburg
Druif
Pinot Blanc
Streek
Remich
Alcohol percentage
12,5%
Beschrijving

Caves Gales & Cie, is in 1916 opgericht door Nicolas Gales een vooraanstaand Luxemburgs familiebedrijf dat zowel stille als mousserende wijnen maakt. Zijn kleinzoon Marc Gales geeft inmiddels de leiding over aan zijn oudste dochter Isabelle en zij behoort daarmee tot de vierde generatie van het bedrijf. De wijngaarden liggen in een smalle strook langs de Moezel en de druivenrassen die er staan aangeplant, zijn hoofdzakelijk wit en bestand tegen het noordelijke klimaat: riesling, auxerrois, rivaner, elbling, pinot blanc en pinot gris. Voor de stille wijnen werkt het Gales samen met lokale druiventelers, wier oogst aan zeer strenge eisen moet voldoen. Complexe Grands Premiers Crus maken onderdeel uit van het wijnassortiment. Met de productie van mousserende wijnen heeft Gales al meer dan een eeuw ervaring. Gemaakt volgens de méthode traditionnelle kenmerken deze crémants zich door veel frisheid en elegantie.

Deze wijn heeft de Grand Premier Cru-Classificatie, wat niets zegt over de wijngaard, De Luxemburgse Marque National keurt de wijnen en kent die vervolgens een cijfer toe tussen 0 en 20. Grand Premier Cru staat voor een score van 18 tot 20 punten.

Heldergele wijn met groene reflecties. Elegant en complex met aroma’s van witte bloemen, peer, witte perzik, amandel en een vleugje eucalyptus.

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.