My Cart

 x 

Winkelwagen is leeg

Barrel Wijn Webwinkel

Bestel hier je favorieten uit het wijnlokaal en de winkel
70038_small

Tatakoto Black Barleywine Bourbon BA

PDFPrintenE-mailadres

Met levering Verzenden voor 10,95 €
8,50 €
De mooie volle Black Barley wine van Tanker heeft maar liefst 8 maanden op Bourbon vaten liggen rijpen. Dit geeft het bier meerdere smaakdimensies. Bourbon, karamel, vanille, kruiden van de rogge, geroosterd en het eik van het vat.
Land
Estland
Streek
Jüri
Keurmerk
Untappd 4,1
Alcohol percentage
10,5%
Beschrijving

De tankerbrouwerij begon met de gemeenschappelijke hobby van drie thuisbrouwers die uit de hand liep. Jaanis en Ryan brouwden samen bier in de garage van Jaanis. uren en uren sleutelen aan recepten en een groeiende schare fans van vrienden en familie op te bouwen. 

Het team van Tanker zoals we het vandaag kennen, kwam voor het eerst bijeen in 2014 in Tallinn tijdens een thuisbrouwersbijeenkomst. Ants (nummer 3) had een merk genaamd Tanker en had de eerste “zigeunerbrouwsels” gerealiseerd.

Vandaag de dag is Tanker de brouwerij is gevestigd in een klein dorp 20 km buiten Tallinn, Estland.  En heeft 160 hl aan fermentatietanks en 30 hl aan zuivering tanks.

Alle bieren zijn ontworpen om vol van smaak, opwindend te zijn en opvallen in een drukke markt. Ze zijn gefocust tot het kleinste details in het brouwproces. Bij Tanker nemen ze risico's en zijn niet bang te experimenteren om iets speciaals te creëren. Tanker heeft altijd iets nieuws, biedt verfrissend ander bier aan met verschillende collabs, seizoensbieren en bijzondere core range bieren.

 

Black Barley wine Aged in Bourbon barrel (10,5%) Untappd 4,06

De namen van Tanker’s Black Pearls serie bieren zijn afkomstig van Franse-Polynesische atollen. De plekken waar zeldzame zwarte parels worden gevonden. Wist je dat het maken van ‘Kopra” de meest belangrijke economische activiteit is? Kopra is het gedroogde vruchtvlees van de kokosnoot.

De mooie volle Black Barley wine van Tanker heeft maar liefst 8 maanden op Bourbon vaten liggen rijpen. Dit geeft het bier meerdere smaakdimensies.

Bourbon, karamel, vanille, kruiden van de rogge, geroosterd en het eik van het vat. 

Hoppig;*

Moutig;*

Kruidig;**

Zoet;***

Bitter;***

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.