langmeil_rood_barrelwijn

Three gardens - rood

PDFPrintenE-mailadres

Met levering Verzenden voor 11,90 €
12,20 €
Vers en geurend fruit komt je tegemoet uit het glas. Framboos en rode pruimen domineren de aroma's met een subtiele hartigheid en hint van witte peper. Het sappige fruit explodeert in je mond en is goed in balans met peper en zoete specerijen. Een medium body met een goede complexiteit en zijdezachte tannines die overgaan in een fruitige en kruidige finish.
Land
Australie
Streek
Barossa
Druif
Grenache, shiraz, mataro
Alcohol percentage
14,5%
Beschrijving

Met een rijke traditie die teruggaat tot 1842 en een unieke Europese (Oberschlesien) invloed is Barossa valley verworden tot de meest bekende wijnstreek van Australië. Het behalen van vijf sterren in zes opeenvolgende jaren in James Halliday’s Wine Companion maken Langmeil dan ook tot één van de toonaangevende wijnproducenten in dit gebied. De oude Barossa wijnproducenten verwijzen naar hun wijngaarden als tuinen. De Three Gardens is een eigentijdse mix van drie traditionele rassen die sinds 1840 in de Barossa groeien. Voor deze wijn worden Shiraz, Mataro en Grenache druiven gebruikt. De druiven komen van wijnstokken die tussen de 10 en 90 jaar oud zijn. De wijn rijpt 12 maanden in gebruikte eikenhouten vaten.

De wijn heeft een crimson rode kleur met paarse reflecties. Vers en geurend fruit komt je tegemoet uit het glas. De geuren van framboos en rode pruimen domineren de aroma's met een subtiele hartigheid en hint van witte peper. Het sappige fruit explodeert in je mond en is goed in balans met peper en zoete specerijen. Een medium body met een goede complexiteit en zijdezachte tannines die overgaan in een fruitige en kruidige finish.

Wijn/ spijs: Gaat goed samen met langzaam gegaard lamsvlees.

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.