De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste familiewijngaard in 1892, toen hij 9 hectare verwierf in de buurt van Montagnac. In 1987 schenkt Paul Mas, zoon van Auguste Mas, 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die Domaines Paul Mas oprichtte. Jean-Claude Mas is daarmee de vierde generatie wijnbouwer en eerste generatie wijnmaker. Jean-Claude maakt deel uit van een nieuwe golf van wijnmakers die het imago van de Languedoc-regio nieuw leven inblazen.
De wijn bestaat voor 58% uit Chardonnay en 42% Viognier. De Chardonnay rijpt gedurende 4 maanden op nieuwe eikenhouten vaten. Viognier ondergaat geen houtrijping. De kleur van de wijn is helder goudgeel met een strogele gloed. Er is sprake van een zeer elegante neus van peer, tropische fruit, perzik en citrus met een hint van vanille & toast. Deze wijn is fris en zacht van smaak met een lange fruitige afdronk.
Wijn/ spijs: deze wijn is heerlijk bij schaaldieren, visgerechten, witvlees, blauwe kazen, taartjes en fruit desserts.