Saint Clair is vernoemd naar James Sinclair, die verantwoordelijk was voor de eerste nederzettingen in Blenheim, Nieuw-Zeeland, de thuishaven van het wijnhuis op het Zuidereiland. Opgericht in 1978 behoort het familiebedrijf tot de pioniers op het gebied van wijnbouw in Marlborough. Vandaar dat de link met pionier James Sinclair al snel werd gelegd. Saint Clair bezit ruim 270 hectare wijngaarden in Marlborough op het Zuidereiland, en in Hawke’s Bay op het Noordereiland.
Deze chardonnay druiven zijn afkomstig van wijngaarden in Marlborough's Omaka Valley. De combinatie van warme dagen, koude nachten en kleirijke bodems zorgt voor levendig fruit. Vinificati: hele trossen worden zachtjes geperst om structuur uit de steeltjes te krijgen. Het sap wordt vergist in vaten van Amerikaans eikenhout, waarvan 42% van de vaten nieuw zijn. Daarna ondergaat de wijn een malolactische gisting om de scherpe zuren zachter te maken. Vervolgens rijpt de wijn nog 10 maanden, waarbij de gistcellen regelmatig worden geroerd (batonnage), wat de wijn romiger maakt.
Wijn/ spijs: bijvoorbeeld perfect bij geroosterde kip uit de oven.