Het wijnhuis van Tenuta Sant Antonio: Armando, Tiziano, Paolo en Massimo Castagnedi zijn met vier broers met één gedeelde passie, namelijk de mooiste Valpolicella, Amarone en Soave maken in hun geboortestreek ten noorden van Verona. Met een gezonde dosis lef en een vooruitziende blik kocht het viertal in 1989 een domein in de heuvels van Monti Garbi. Daarmee werd hun droom werkelijkheid en legden ze de basis voor wat vandaag de dag geldt als een van de meest toonaangevende wijndomeinen in de regio.
Valpolicella Ripasso ‘Monti Garbi’ Monte Garbi is de naam van de wijngaard. Een deel van de wijn, gemaakt van Corvina, Rondinella, Croatina en Oseleta druiven, krijgt een tweede gisting op de most die is overgebleven na de productie van Amarone. Aangezien de achtergebleven schillen nog doordrenkt zijn met veel smaak krijgt ook de Ripasso iets vollere aroma's, meer structuur en karakter zonder het voor Amarone kenmerkende zoetje en hoge alcoholgehalte. De tweede gisting komt vervolgens op gang en de wijn kan voor rijping een jaar op Slavonisch eiken en rijpt nog eens twaalf maanden op fles.
De kleur robijn kersenrood van kleur met stevige aroma's van rijpe rode vruchten. Bescheiden houttoets, verfijnde kruidigheid en een mooie lengte.