Taxaties

Heb je een kelder vol wijn of een uitgebreide verzameling gekocht, gekregen of bijvoorbeeld uit een faillissement of nalatenschap, en weet je niet goed wat je ermee aan moet?

Martijn Fernhout, eigenaar van Barrel Wijn, kijkt graag naar de mogelijkheden voor je. Martijn is Vinoloog en WSET-gediplomeerd en heeft ruime ervaring in de wijnhandel. Zijn persoonlijke interesses op wijngebied liggen met name bij oude Bordeaux, Sauternes, Hongaarse Tokaj en Duitse Riesling.

Onze werkwijze is als volgt:

  1. We proberen, in eerst instantie aan de hand van foto’s, een beeld te krijgen van de omvang van de collectie en hoe deze bewaard is, en van de kwaliteit van de wijnen.
  2. Wanneer het zinvol is de collectie nader te beschouwen maken we graag een afspraak met je om de wijnen te inventariseren. Wij werken door heel Nederland en België. Alvorens wij dit doen, zullen we aangeven of we je willen helpen de wijn ter veiling of verkoop aan te bieden, of dat we eventueel graag zelf een bod willen doen. In het eerste geval geldt een uur- en reiskostentarief óf een vast percentage van de veilingopbrengst, in het tweede geval kijken we natuurlijk met een “handelaarsbril” en bieden we je desgewenst gelegenheid vooraf de opinie van een derde partij te vragen.
  3. Na inventarisatie en het eventueel inwinnen van extra informatie kunnen we je wijnen ter veiling (laten) aanbieden. Daarvoor werken we met een in wijnveilingen gespecialiseerde partij in Nederland.
  4. Afhankelijk van je wensen kunnen we je helpen de kelder leeg te halen en de wijnen klaar te maken voor veiling en/of af te leveren bij het veilinghuis.

Wil je meer informatie of een afspraak plannen? Neem rechtstreeks contact op met Martijn via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.