My Cart

 x 

Winkelwagen is leeg

Wijnproeverijen

Online Wijnproeverij
Via onze webwinkel kun je de Kleine Proeverij voor Thuis bestellen, een doosje met zeven 50 ml. flesjes met regelmatig wisselende wijnen voor 25,00. In het doosje tref je een inlegvel met uitleg en een QR-code die leidt naar een film van ongeveer 15 minuten met een toelichting op de wijnen door vinoloog Martijn Fernhout. Leuk voor een avond informeel proeven, maar ook een gewaardeerd (relatie)geschenk!

Daarnaast verzorgen we regelmatig besloten online wijnproeverijen voor gezelschappen en bedrijven. Deze proeverijen doen we aan de hand van dezelfde proefdoosjes met 7 x 50 ml. wijn, maar met een uitgebreide toelichting: erbij horen een film met uitleg van ongeveer 45 minuten én een live online sessie via Zoom of Microsoft Teams, waarbij de wijnen onder begeleiding van Martijn geproefd worden en er alle ruimte is voor vragen. De livesessie duurt doorgaans 1 tot 1,5 uur. Er zijn meerdere thema's beschikbaar: "een introductie tot wijn" (ook in het Engels verkrijgbaar), Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Natuurlijk proeven we wijnen passend bij het thema. De prijs voor deze online proeverijen bedraagt 49,50 per persoon inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Vanwege de tijd en basiskosten van afvullen en verpakken gelden bij de online proeverijen geen staffelprijzen, zoals bij een gewone proeverij. Het minimum aantal deelnemers is 14, het maximum 70. In overleg kunnen we van deze aantallen afwijken. Desgewenst kunnen we de proeverij daarnaast "verrijken" met bijvoorbeeld onze BarrelBox of een assortiment passende kazen. Een ideale avond uit, maar dan thuis! Voor meer informatie of een offerte op maat kun je contact opnemen met Martijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In 2020 hebben we online wijnproeverijen mogen verzorgen voor o.a. Salesforce, eMule, Google, SHV, Arcadis, UMCG, RDW, Roland Berger en Quadient en voor proevers door heel Nederland, in België, Duitsland, Finland, Zweden, Italië, het Verenigd Koninkrijk, de VS en zelfs Singapore en Australië!

Kleine Proeverij
Tijdens de openingstijden van Barrel Wijnlokaal kun je een "kleine proeverij" bestellen. Je krijgt dan 4, 6 of 8 halve glazen geserveerd (respectievelijk 19,50, 28,50 en 38,50 p.p.), natuurlijk met een korte toelichting per wijn. Je mag globaal je voorkeuren aangeven (per tafel) en wij kiezen een aantal mooie wijnen voor je uit. We serveren de kleine proeverij uitsluitend per tafel. Het is niet mogelijk deze proeverij vooraf te reserveren. Wanneer je met een groter gezelschap (vanaf 8 personen) een kleine proeverij zou willen doen weten we dat echter weer wél graag vooraf.


Besloten Proeverij
Wil je liever een uitgebreide proeverij? Dat kan uiteraard ook:
Voor een feest, voor je jaarclub, voor een verjaardag of gezellig met een groepje wijn-enthousiastelingen: we staan graag voor je klaar!
We kunnen proeverijen verzorgen in Barrel Wijnlokaal of Barrel Wijnwinkel (voor maximaal 25 deelnemers), of op locatie (voor maximaal... eh... heel veel deelnemers!). Een proeverij kan een "algemene introductie tot de wereld van wijn" zijn, maar het is ook mogelijk een meer specifieke benadering te kiezen, zoals een proeverij met uitsluitend mousserende wijnen, dessertwijnen of ports, of met een bepaald wijnland of -gebied als thema. Voor een proeverij toegespitst op één type wijn of wijngebied gelden aangepaste tarieven. We maken desgewenst graag een offerte op maat voor je.
Voor een proeverij bij Barrel, met uitleg over wijnmaken, verschillende wijnstijlen en herkomst van wijn, het proeven van 8 wijnen, inclusief een passend plateau met kazen en charcuterie kun je uitgaan van de volgende staffelprijzen, afhankelijk van het aantal deelnemers.
Bij 6 deelnemers 45 euro per persoon,
bij 7 deelnemers 39,50 euro per persoon,
bij 8-10 deelnemers 35 euro per persoon,
bij 11-12 deelnemers 30 euro per persoon,
bij 13-15 deelnemers 27,50 euro per persoon,
bij 16-20 deelnemers 25 euro per persoon,
bij 21-25 deelnemers 22,50 euro per persoon en
vanaf 26 personen 20 euro per persoon.

Het minimum aantal deelnemers aan een besloten wijnproeverij is op maandag t/m woensdag zes. Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag ligt dit aantal op tenminste tien. Natuurlijk mag je ook met minder proevers komen, maar we houden minimaal deze aantallen met bijbehorende tarieven aan. Wanneer de proeverij plaatsvindt op vrijdag,- zaterdag- of zondagmiddag/avond geldt bovendien ons "weekendtarief". Op bovenstaande staffelprijzen rekenen we dan +2,50 per persoon toeslag.
Als je een dieet volgt of een voedselallergie hebt horen we dat graag bij je reservering. We behouden ons het recht voor bij "maatwerk" een meerprijs te rekenen (voor bijvoorbeeld glutenvrij brood).

Voor een proeverij op locatie gelden, afhankelijk van de wensen, aangepaste tarieven (logistiek, eventuele kilometers, extra tijdsinvestering et cetera). We maken graag een offerte op maat voor je.
Naast kazen en charcuterie kunnen we in overleg zorgen voor heerlijke vegetarische happen van Cook-Ing (tegen meerprijs).
Kortom: bijna alles is mogelijk! Neem voor meer informatie, reserveren of een offerte op maat contact op via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Barrel's wijnproeverijen worden verzorgd door eigenaar Martijn Fernhout (vinoloog en WSET level 3 gediplomeerd).

Let op: vanaf 23 september 2021 wordt vanuit de overheid opgelegd dat wij moeten controleren op de Corona pas. Deze regel is ook van toepassing bij onze (besloten) wijnproeverijen en wijncursussen, omdat deze worden verzorgd onder horecavergunning. Deze regel zal, zolang van toepassing, door Barrel nageleefd worden. Gasten zonder geldige QR code of papieren vaccinatie-, test-, of herstelbewijs in combinatie met ID, moeten wij helaas de toegang weigeren. Wij veronderstellen deze regel bekend bij onze gasten en zullen daarom géén restitutie verlenen op overeengekomen proeverijen en/of reserveringen. Voor een uitleg verwijzen we naar onze 'Q&A'. Een en ander is ook onderbouwd met onze Algemene Voorwaarden, Betalings- en Leveringsvoorwaarden en de Uniforme Voorwaarden Horeca van Koninklijke Horeca Nederland.