In 1984 maakte Thomas Seeger zijn eerste wijn als student oenologie aan de Universiteit van Geisenheim. Langzaamaan nam hij steeds meer de leiding op zich over het wijngoed in Leimen dat al sinds 1707 in het bezit van de familie is. Onder Thomas groeide het bedrijf uit tot een van Duitslands topwijnhuizen. Met slechts 10 hectare heeft het al jaren vijf sterren in de toonaangevende Eichelmann-gids. Ondanks Thomas’ talent en de hoge kwaliteit van zijn wijnen, is zijn motto heel eenvoudig: “Wijn moet gewoon lekker smaken“. En zowel smaak als kwaliteit beginnen natuurlijk in de wijngaard. Weingut Seeger bewerkt zijn wijngaarden biologisch, maar is niet gecertificeerd. Ook de rendementen worden laag gehouden, waardoor de wijnen van Seeger worden gekenmerkt door structuur, rijkdom en gezond rijp fruit. Weingut Seeger maakt alleen droge wijnen van druiven die in het relatief warme en zonnige Baden goed rijpen. Vooral Weissburgunder en Spätburgunder, maar ook Grauburgunder en Blaufränkisch.
Blaufränkisch is een andere benaming voor Lemberger en is voor Baden vrij uniek. Lemberger staat vooral in Württemberg aangeplant. Blaufränkisch uit Oostenrijk en Hongarije (waar hij kékfrankos genoemd wordt) zijn bij ons bekender.
Heldere, soepele, maar goed gevulde wijn met veel donker fruit in de geur en in de smaak. Heerlijke wijn voor alledag, inzetbaar bij vele gerechten, in het bijzonder met rundvlees of lam.