De wijnen van Pfeffingen worden gekenmerkt door hun unieke oorsprong. De oude Romeinse wijngaard bij Bad Dürkheim / Ungstein is het bewijs van de wijnbouwtraditie in onze regio die duizenden jaren teruggaat. Toen al werden de verschillende diepe bodems van de Mittelhaardt gewaardeerd. Het wijnhuis Pfeffingen cultiveert percelen op veel van de bekroonde wijngaardlocaties rond Bad Dürkheim en Ungstein, zoals de Ungsteiner Herrenberg en de Ungsteiner Weilberg.
Beschermd door het Pfälzerwald ontstaat op de hellingen van onze wijngaarden een uniek microklimaat. De 17 hectare wijngaarden worden duurzaam bewerkt en de grond wordt uitsluitend machinaal bewerkt. Bij de oogst van onze druiven vertrouwen we op een voorzichtige, selectieve pluk met de hand. Zo ontstaan onze unieke Pfalz-wijnen, die worden gekenmerkt door hun onmiskenbare terroir.
Alleen volledig rijpe, gezonde druiven werden zorgvuldig met de hand geselecteerd, van de steel gehaald en gefermenteerd op de giststarter. Na twee weken te hebben gestaan, werden ze voorzichtig geperst.
Na de malolactische gisting werd de wijn bijna een jaar lang opgeslagen in houten vaten. Er werden alleen grote, traditionele Pfalzvaten (1200 l) gebruikt. Dit heeft enerzijds het natuurlijke kersenfruit van de wijn behouden en anderzijds de wijn ronder en harmonieuzer gemaakt. Geconcentreerde aroma's van aardbeien, frambozen met een subtiele toets van zoethout in de neus. Mooie balans, zachte elegante tannines met een goede zuurgraad en een aanhoudende aardse afdronk.