Cres Ricards is gestart in 1960 in het dorpje Ceyras in een gebied wat bekend staat als Crès Ricards. 50 jaar later zijn de 28 hectare wijnstokken, gelegen aan de voet van de mont Baudile, overgenomen door Jean- Claude Mas. De mooie combinatie van rode klei aarde met leisteen en kiezelstenen zorgt er voor dat uit dit gebied zijdezachte wijnen met een intense smaak voortkomen. De druiven worden zeer zorgvuldig geselecteerd op het relatief lage gebied, wat van essentieel belang is voor de smaak. In 2012 heeft Jean-Claude Mas de wijnvelden uitgebreid naar 39 hectare.
Deze prachtige rode wijn bestaat uit Syrah druiven, aangevuld met Grenache en Carignan. Ongeveer de helft van de wijn rijpt in eikenvaten voor 8 maanden. 2/3 in Amerikaans eiken en 1/3 in Frans eiken. De overige helft rijpt in tanks.
De explosieve aroma’s van deze Stecia blijven bij de opmerkelijke eigenschappen. Tonen van menthol, naar kamfer, vuursteen en verse zwarte bessen. Op het palet is deze wijn zacht en verfrissend, met aangename, verkoelende aroma’s.
Een heerlijke combinatie met goed gekruid schapenvlees of stoofgerechten.