De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste familiewijngaard in 1892, toen hij 9 hectare verwierf in de buurt van Montagnac. In 1987 schenkt Paul Mas, zoon van Auguste Mas, 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die Domaines Paul Mas oprichtte. Jean-Claude Mas is daarmee de vierde generatie wijnbouwer en eerste generatie wijnmaker. Jean-Claude maakt deel uit van een nieuwe golf van wijnmakers die het imago van de Languedoc-regio nieuw leven inblazen.
De wijnstokken van de Syrah zijn tussen de 24 en 44 jaar oud. De Grenache stokken zijn 45 jaar oud. Deze zijn aangeplant op een bodem van klei, gravel en leisteen waartussen veel fossielen zitten. De wijngaarden zijn gelegen op een plateau en hebben daarom veel zonlicht. Deze wijn is een blend van grotendeels Syrah, aangevuld met Grenache en Mouvedre druiven. De druiven zijn met de hand geoogst. Pre-fermentatie en koude maceratie gedurende 3 dagen. Apart vinificatie voor elk ras. Er worden enkel temperatuur gecontroleerde stalen en cementen vaten gebruikt. 40% van de blend heeft een malolactische fermentatie ondergaan in eiken vaten. De resterende 60% is na de fermentatie in eiken vaten gerijpt. Hierna rijpt de wijn nog eens 9 maanden in Frans en Amerikaans eiken.
Intense paarse kleur met granaatrode reflecties. Complexe neus vol kersen. Geroosterde koffiebonen en zwarte bessen aroma's evolueren naar viooltjes en kruidige tonen. Goede balans met zachte tannines, volle wijn. Sterk fruitig karakter met vanille en toast in de lange finish. Elegant en gracieus.