
De familie Ott verbouwt al 130 jaar druiven in de Oostenrijkse regio Wagram. De wijngaarden liggen zowel in Wagram als Kamptal gegroepeerd op de hellingen van het oude stroomgebied van de Donau. De huidige leiding is sinds 1993 in handen van de -toen nog zeer jonge- Bernhard Ott. Het wijngoed bezit dertig hectare wijngaard en wordt gerekend tot de top van Oostenrijk. De bodem bestaat vooral uit door de wind aangevoerde löss, met een diepte van van 1 tot wel 20 meter, vaak vermengd met grind.
De Grüner Veltliner Fass 4 is representatief voor Ott (en een eerbetoon aan vaders legendarische Vat 4). De druiven zijn afkomstig van kleine percelen van de Hengstberg: de Engabrunn, Feuersbrunn, Gösing en Fels. De oogsten worden apart gevinifieerd en in het vroege voorjaar geassembleerd.
Zeer helder en precieze wijn met zijn opwekkende witte fruit, diepe en licht kruidige geur. Het is een strakdroge mineralige, maar zeker ook sappige veltliner met een fijnzinnige smaak, peperig-met een pittige hint van chilipeper-, met nuances van verse weidebloemen en frisse granny smith-appel en een elegante en opwekkende finale.