
Agricola Brandini is een bedrijf, gerund door de twee zussen Giovanna en Serena Bagnasco, dat grote wijnen van de Langhe produceert. Het zag slechts 20 jaar terug het levenslicht, wat in de wijnwereld jong te noemen is. Om uitstekende wijnen te produceren hoef je volgens de twee zussen echter niet oud te zijn, zolang je het belang van tradities maar inziet, respecteert en navolgt.
Het wijnbedrijf Brandini ligt in Piemonte in het plaatsje La Morra, zo’n 30 kilometer van Alba. De Italiaanse streek staat bekend om zijn truffels en de grote Barolowijnen. Het bedrijf wordt geleid door twee zeer energieke dames: Serena en Giovanna Bagnasco. Zij zijn ervan overtuigd dat het verbouwen van druiven en het maken van wijn op een biologische wijze meer een levenswijze is, dan een productiemethode. De dames geloven in de filosofie om de aarde goed te behandelen en hem beter achter te laten dan dat zij hem hebben aangetroffen. Daarnaast zetten ze zeer hoog in op de kwaliteit van hun wijnen.
Agricola Brandini telt 18 hectare wijngaarden gelegen tussen La Morra, Serralunga d’Alba en Monforte d’Alba. Serena en Giovanna maken een groot scala aan hoogwaardige wijnen, waaronder Barolo, Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba, Nebbiolo, Arneis en mousserende wijnen waaronder Moscato d’Asti.
Granaatrood van kleur. Zeer zacht, kruidig en vervolgens fruitig, met bloemige tonen van roos en krenten. Gekenmerkt door een goede body en uitzonderlijke zachtheid, gevolgd door levendige, jonge tannines met aanhoudende persistentie. Ongecompliceerde, strakke afwerking. Door de zanderige bodem van La Morra is deze wijn nu al op dronk, maar zal met de jaren mooier worden.