Bedenk dat broers François en Johan Malan de tiende generatie wijnmakers in de familie vormen en je durft Zuid-Afrika nog nauwelijks een nieuwe wereldwijnland te noemen. Gezichtsbepalend werd het bedrijf eind jaren tachtig met ‘pater familias’ Frans, die als een van de eerste wijnboeren zelf ging bottelen en nieuwe druivenrassen en keldertechnieken introduceerde. Ook bracht Simonsig als eerste wijnhuis een vonkelwijn op de markt, het Zuid-Afrikaanse antwoord op champagne. Simonsig profiteert van de verscheidenheid aan terroirs en microklimaten van Stellenbosch en verbouwt op meer dan 200 hectare een scala aan druivenrassen. Daarvan maakt het huis zowel varietalwijnen als intrigerende blends, zoals de Cape-blend met een hoofdrol voor pinotage en een Rhône-blend.
De eerste en de beste! Talloze malen bekroond in Zuid-Afrika en daarbuiten. Samengesteld als een 'echte' champagne uit ongeveer gelijke delen vroeg geplukte chardonnay aangevuld met pinot noir en een klein beetje pinot meunier. Rijpte na de tweede gisting iets langer dan een jaar op fles in de geklimatiseerde kelder van het huis.
Door dit contact met het gistbezinksel ontstaat een rijke geur met noten- en citrusaroma's, biscuit en geroosterd brood. Romige mousse, volle en tegelijk complexe smaak met aangename zuren. Klassiek uit de Nieuwe Wereld.