Drie succesvolle wijnproducenten in Rioja besloten in 1985 een nieuw wijnhuis op te richten. Zij kochten een voormalig klooster met omringend land en een wijnkelder, waar de Benedictijner monniken al kort na de Middeleeuwen hun wijn maakten. Een Single Estate bodega zou het worden, met druiven van eigen wijngaarden, een uniek concept in Rioja, waar meer dan 90% van de wijnmakers afhankelijk was van lokale druiventelers. Tegenwoordig behoort Barón de Ley met meer dan 750 hectare eigen wijngaarden tot de succesvolste wijnbedrijven van Spanje. Baron de Ley combineert traditionele met moderne technieken en maakt wijnen die door hun rijping op Amerikaans eikenhout onmiskenbaar Spaans van karakter zijn, maar tegelijkertijd boordevol fruit zitten. Dat is misschien wel het geheim van hun grote succes.
Complexe, maar levendige wijn met geel fruit, kweepeer en honing. In de smaak amandelen, kruiden en limoen. Het fruit en de mineraliteit zijn perfect in balans en geven deze wijn een krachtige, aromatische en licht ziltige afdronk
Serveer op 12-14°C bij klassieke bereidingen van zalm, witvis in roomsaus, gevogelte of bereidingen van kalfsvlees.