My Cart

 x 

Winkelwagen is leeg

Barrel Wijn Webwinkel

Bestel hier je favorieten uit het wijnlokaal en de winkel
No image set

Nero D'Avola Creato BIO

PDFPrintenE-mailadres

Met levering Verzenden voor 11,90 €
6,90 €
De typische frish eid van deze druivensoort versterkt de smaken en geuren van bosaardbei en granaatappel. De structuur is typisch voor jonge wijnen en ontwikkelt zich naar fluweelzachte tannine en een aanhoudende finish.
Land
Italië
Druif
Nero D'Avola
Streek
Sicilië
Beschrijving

Deze biologische druiven van Stemmari worden halverwege september geoogst. De pure klei bodems van dit gebied maken het mogelijk een lage opbrengst te genereren, ondanks de generositeit van deze druivensoort. De druiven tonen aroma's van aardbeien, welke zo typisch zijn voor de Nero d'Avola druiven uit dit gebied.
Na de klassieke vinificatie bij 24°C gedurende 2 weken wordt de wijn overgepompt in stalen vaten om daar te rijpen. Op deze manier worden de prachtige aroma's behouden.

 

Twee jaar na de oogst heeft de wijn nog steeds de levendige, stralende violette kleur die zo typisch is voor jonge wijnen. De typische frish eid van deze druivensoort versterkt de smaken en geuren van bosaardbei en granaatappel. De structuur is typisch voor jonge wijnen en ontwikkelt zich naar fluweelzachte tannine en een aanhoudende finish.

 

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.