De Tempos Pintia werd in 2001 voor het eerst op de markt gebracht en wordt beschouwd als één van de beste wijnen van Toro. Reeds vanaf de eerste jaargang scoorde deze wijn hoog bij vrijwel alle gerenommeerde wijncritici. Pintia is slechts beperkt beschikbaar omdat de wijn alleen van druiven van oude wijnstokken wordt gemaakt. De bodems van de percelen van Pintia werden gevormd op alluviale afzettingen uit het kwartaire tijdperk. Het grootste gedeelte maakt deel uit van de hoge terrassen rond de Duero.
Het klimaat is continentaal met zwakke oceanische invloed en grote temperatuurschommelingen; zeer warme en droge zomers versus koude winters. De perfecte condities voor gezonde druiven met een goede rijping. Gezien de typiciteit van Toro worden er enkel druiven geselecteerd met een potentieel alcohol van 14,5%, in Ribera del Duero is dat 13%.
Net als alle andere Vega Sicilia-wijnen, wordt de oogst met de hand gedaan. Eenmaal in de wijnmakerij worden ze gedurende twaalf uur in een koelkamer bewaard om de intensiteit van het fruit te behouden. Vervolgens vindt er een koude maceratie van vijf dagen plaats, voorafgaand aan opvoeding op eikenhouten vaten gedurende 12 maanden. Hierbij wordt de wijn verdeeld over 70 procent Frans- en 30 procent Amerikaans eiken vaten. Er bestaat geen tweede wijn in deze bodega, dus als blijkt dat na de rijping de wijn niet aan de criteria voldoet, wordt deze verwijderd en niet gebruikt in de assemblage voor Pintia.
Pintia is een wijn met een geweldige dieprode kleurintensiteit en een volle, complexe gelaagdheid. De wijn heeft een expressieve neus met een intense fruitige geur vermengd met subtiele houttonen. Het rijpe zwarte fruit komt je tegemoet, gevolgd door mineraliteit en vanille. Medium- bodied met molligheid, ronde tannines, kruiden en een lange, indrukwekkende afdronk. Een wijn met een zeer opvallende structuur, die tegelijkertijd wulps en aangenaam is.