My Cart

 x 

Winkelwagen is leeg

Barrel Wijn Webwinkel

Bestel hier je favorieten uit het wijnlokaal en de winkel
von-othegraven-riesling-trocken-max

Riesling Max Trocken

PDFPrintenE-mailadres

Met levering Verzenden voor 11,90 €
17,50 €
Deze mooie droge Riesling uit de steile hellingen van het Saardal begint met rijpe abrikozen, grapefruit en fijne rokerigheid, doordrenkt met de kruidigheid van gedroogde bergkruiden. De sappigheid wordt afgewisseld met een pittige zuurgraad, waarna een pittige sinaasappel-finish volgt.
Land
Duitsland
Streek
Moezel
Druif
Riesling
Alcohol percentage
11,5%
Beschrijving

Weingut von Othegraven - In 2010 kreeg het wijnhuis von Othegraven speciale aandacht in de wijnwereld toen het werd overgenomen door Günther Jauch, de 7e generatie van de stichtende familie. Sindsdien hebben de wijnen nog meer indruk gemaakt dan voorheen, maar dat is niet zozeer te danken aan de bekendheid van de wijnmaker als wel aan de bijzondere vaardigheid van zijn keldermeester en directeur Andreas Barth om fantastische wijnen te maken.

Eén druif - oneindig bereik
"De druif bepaalt wat hij wordt" is het credo van het wijnhuis in Kanzem aan de Saar in Rijnland-Palts, dat zich uitsluitend in Riesling specialiseert. En deze concentratie op één druivensoort heeft het allemaal: klassieke druppels van delicaat fruitig tot edelzoet, maar ook droge nieuwkomers die internationaal de aandacht trekken, weten zowel wijnkenners als nieuwkomers te inspireren. Talloze positieve vermeldingen in alle gerenommeerde wijngidsen, zoals Gault Millau of Falstaff, evenals talrijke onderscheidingen en prijzen.

Deze mooie droge Riesling uit de steile hellingen van het Saardal begint met rijpe abrikozen, grapefruit en fijne rokerigheid, doordrenkt met de kruidigheid van gedroogde bergkruiden. De sappigheid wordt afgewisseld met een pittige zuurgraad, waarna een pittige sinaasappel-finish volgt. Drinkt voortreffelijk nu. Maar kan prima nog wat jaren mee.

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.