My Cart

 x 

Winkelwagen is leeg

Barrel Wijn Webwinkel

Bestel hier je favorieten uit het wijnlokaal en de winkel
No image set

Kiedricher Riesling

PDFPrintenE-mailadres

Met levering Verzenden voor 10,95 €
32,50 €
Een elegante wijn, met zwierige tonen van steenfruit, sinaasappel, oranjebloesem en kumquat. De dronk is sappig en vol fruit, en de wijn drinkt droog en fris af.
Land
Duitsland
Druif
Riesling
Streek
Rheingau
Alcohol percentage
12%
Beschrijving

Sedert jaargang 2012 vinfieert Eva een klein perceeltje uit Kiedrich apart. Voorheen gingen de druiven van deze wijngaard in haar Rheingauer. Overschot van gelijk heeft ze dit apart te vinifiëren want deze "Kiedricher" is een schot in de roos. Door de combinatie van loess en quarz krijg je een bredere stijl van Riesling, maar die nog steeds doorspekt is met een heerlijke frisheid. Meer geel fruit tov de Lorch met een duidelijke sappigheid.

Kiedrich is het dorp waar Eva in het begin haar domein had (voor de verhuis naar Eltville) en bestaat in de bodem in tegenstelling tot de leisteen in Lorch (waar ze haar meeste wijngaarden heeft) uit loess en quarz.

‘Ortswein’ (wat in bijv. Bourgogne een village-wijn zou heten) uit Kiedrich, in het hart van de Rheingau. Deze wijn komt dan ook het meest in de buurt van wat je als ‘klassieke’ droge Rheingau riesling zou bestempelen.

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.